Sklenice na marmeládu

Šroubovací sklenice na zavařování se staly oblíbenými právě díky pohodlnějšímu otevírání a opětovnému použití a mnohdy vypadají velice atraktivně. Stejně jako klasické sklenice, jsou i šroubovací sklenice vhodné k zavařování kompotů, zeleninových směsí, okurek, ale i omáček a polévek. Díky svému snadnému použití jsou čím dál více upřednostňovány před klasickými sklenicemi. Potraviny zavařené v těchto sklenicích mají menší trvanlivost, než potraviny zavařované v klasických sklenicích. Důvodem je uzavírání šroubovacím víčkem, které usnadňuje opětovné zavírání a otevírání.

Sklenice na maso

Zavařovací sklenice s klipem jsou vhodné k zavařování masa, paštik, fašírek, ale i džemů a marmelád. Díky svému designeru, se potraviny zavařené v těchto sklenicích mohou stát originálním dárkem. Otevírají se jednoduše pomocí klipu a použít se dají opakovaně. Nejsou vhodné k zavařování v troubě a mikrovlnné troubě, protože by mohlo dojít k poškození gumičky, která zajišťuje pevné uzavření sklenice.

Stejně luxusně vypadají i zavařovací sklenice se skleněnými víčky. Jsou vhodné na luxusnější potraviny a na maso, ať už se jedná o speciální paštiky, kompoty nebo marmelády z exotického ovoce, které máte v úmyslu darovat jako originální dárek. Použít se dají opakovaně a díky gumičce se snadno otevírají. I tyto sklenice nejsou vhodné k zavařování v mikrovlnné a klasické troubě.